Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2015 - 6:00

Het politieonderzoek op scholengemeenschap St. Ursula in Horn richt zich op een leraar die verdacht wordt van ‘onacceptabele omgangsvormen met leerlingen’, waaronder het onderhouden van relaties.

Dat blijkt uit onderzoek van Dagblad De Limburger. Het is niet voor het eerst dat de docent in opspraak komt. Vorig jaar was hij ook al onderwerp van onderzoek van de zedenpolitie, nadat een oud-leerlinge aangifte tegen hem had gedaan. Ze zou hem onder meer betrapt hebben in een ‘intieme situatie’ met een minderjarige leerlinge.

Recherchebureau
De leraar werd uiteindelijk niet vervolgd omdat het Openbaar Ministerie dat ‘geen haalbare kaart’ achtte. De oud-leerlinge van de aangifte meldde zich daarna bij Recherchebureau Zuidema in Wessem. Dat besloot de zaak wél verder op te pakken.

Doofpotcultuur
"Er zijn vele gesprekken gevoerd met (oud-)leerlingen, (oud-)docenten en de voormalige ouderraad", zegt John Vullers van bureau Zuidema. "Mijn indruk is dat er sprake is van een doofpotcultuur bij deze scholengemeenschap. De afgelopen jaren zijn er blijkbaar meer incidenten geweest. Met deze leraar, maar ook met enkele van zijn collega’s."

"Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan on gewenste omgangsvormen met leerlingen, zoals zoenen, betasten of nog ernstigere handelingen. Als deze verhalen naar voren werden gebracht, werden ze echter niet serieus genomen door het schoolbestuur. Nu komen er nog steeds zorgwekkende berichten binnen."

Lees ook: Politie onderzoekt incident op middelbare school in Horn

Vertrouwensinspectie
De school schakelde vorige week zelf de vertrouwensinpectie en de politie in, naar aanleiding van de bevindingen van Vullers. In een brief werden de ouders van alle leerlingen op de hoogte gesteld van het feit dat de politie een onderzoek doet.

Geen verband
In het schrijven benadrukt Petra de Bruijn, voorzitter van de centrale directie, dat er geen enkele relatie is tussen dit voorval en het eerdere WhatsApp-incident. Toen stuurde een docent per abuis een foto van zijn penis naar een aantal leerlingen. Ook de politie stelt dat er geen verband is tussen beide zaken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt één docent Sint Ursula in Horn
Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Politie onderzoekt incident op middelbare school in Horn
Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen