Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2015 - 6:00

Het politieonderzoek op scholengemeenschap St. Ursula in Horn richt zich op een leraar die verdacht wordt van ‘onacceptabele omgangsvormen met leerlingen’, waaronder het onderhouden van relaties.

Dat blijkt uit onderzoek van Dagblad De Limburger. Het is niet voor het eerst dat de docent in opspraak komt. Vorig jaar was hij ook al onderwerp van onderzoek van de zedenpolitie, nadat een oud-leerlinge aangifte tegen hem had gedaan. Ze zou hem onder meer betrapt hebben in een ‘intieme situatie’ met een minderjarige leerlinge.

Recherchebureau
De leraar werd uiteindelijk niet vervolgd omdat het Openbaar Ministerie dat ‘geen haalbare kaart’ achtte. De oud-leerlinge van de aangifte meldde zich daarna bij Recherchebureau Zuidema in Wessem. Dat besloot de zaak wél verder op te pakken.

Doofpotcultuur
"Er zijn vele gesprekken gevoerd met (oud-)leerlingen, (oud-)docenten en de voormalige ouderraad", zegt John Vullers van bureau Zuidema. "Mijn indruk is dat er sprake is van een doofpotcultuur bij deze scholengemeenschap. De afgelopen jaren zijn er blijkbaar meer incidenten geweest. Met deze leraar, maar ook met enkele van zijn collega’s."

"Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan on gewenste omgangsvormen met leerlingen, zoals zoenen, betasten of nog ernstigere handelingen. Als deze verhalen naar voren werden gebracht, werden ze echter niet serieus genomen door het schoolbestuur. Nu komen er nog steeds zorgwekkende berichten binnen."

Lees ook: Politie onderzoekt incident op middelbare school in Horn

Vertrouwensinspectie
De school schakelde vorige week zelf de vertrouwensinpectie en de politie in, naar aanleiding van de bevindingen van Vullers. In een brief werden de ouders van alle leerlingen op de hoogte gesteld van het feit dat de politie een onderzoek doet.

Geen verband
In het schrijven benadrukt Petra de Bruijn, voorzitter van de centrale directie, dat er geen enkele relatie is tussen dit voorval en het eerdere WhatsApp-incident. Toen stuurde een docent per abuis een foto van zijn penis naar een aantal leerlingen. Ook de politie stelt dat er geen verband is tussen beide zaken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt één docent Sint Ursula in Horn
Meer tips over gedrag docent Sint Ursula in Horn
'Zeker vier docenten Sint Ursula Horn in de fout'
Politie onderzoekt incident op middelbare school in Horn
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen