Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar Kerkrade ziek gemeld na klacht mishandeling

Geplaatst opmaandag 7 januari 2019 - 15:48

De leerkracht van basisschool De Schakel in Kerkrade heeft zich ziek gemeld. Dit naar aanleiding van de klacht die tegen hem was ingediend door een moeder wegens mishandeling van haar zoontje.

Dat schrijft het schoolbestuur in een brief naar alle medewerkers. Inmiddels is er vervanging geregeld.

Aan de haren overeind
Vorige maand, op 20 december, moest de leerling nablijven en dat vond de jongen niet eerlijk omdat de andere betrokken leerling niet moest nablijven. Toen de jongen dit weigerde zou hij tegen de grond zijn geduwd en aan de haren overeind zijn getrokken. Vervolgens zou hij door zijn leraar in een stoel zijn 'gesmeten'.

Extra aandacht voor de leerlingen
De ouders van de leerlingen van desbetreffende groep zijn geïnformeerd door de schooldirecteur. De leerlingen van de groep die het betreft, hebben maandag bij aanvang van de lessen extra aandacht gekregen. Woensdag is er een informatiebijeenkomst voor de ouders.

Het schoolbestuur laat weten dat zij met alle zorg de kwestie wil oplossen. Het onderzoek naar de gang van zaken is mede door de vakantieperiode nog niet klaar. Deze week vinden er nog vervolggesprekken plaats met betrokkenen. Aan de hand van de bevindingen worden nadere stappen gezet.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen