Overslaan en naar de inhoud gaan

Leraar Kerkrade ziek gemeld na klacht mishandeling

Geplaatst opmaandag 7 januari 2019 - 15:48

De leerkracht van basisschool De Schakel in Kerkrade heeft zich ziek gemeld. Dit naar aanleiding van de klacht die tegen hem was ingediend door een moeder wegens mishandeling van haar zoontje.

Dat schrijft het schoolbestuur in een brief naar alle medewerkers. Inmiddels is er vervanging geregeld.

Aan de haren overeind
Vorige maand, op 20 december, moest de leerling nablijven en dat vond de jongen niet eerlijk omdat de andere betrokken leerling niet moest nablijven. Toen de jongen dit weigerde zou hij tegen de grond zijn geduwd en aan de haren overeind zijn getrokken. Vervolgens zou hij door zijn leraar in een stoel zijn 'gesmeten'.

Extra aandacht voor de leerlingen
De ouders van de leerlingen van desbetreffende groep zijn geïnformeerd door de schooldirecteur. De leerlingen van de groep die het betreft, hebben maandag bij aanvang van de lessen extra aandacht gekregen. Woensdag is er een informatiebijeenkomst voor de ouders.

Het schoolbestuur laat weten dat zij met alle zorg de kwestie wil oplossen. Het onderzoek naar de gang van zaken is mede door de vakantieperiode nog niet klaar. Deze week vinden er nog vervolggesprekken plaats met betrokkenen. Aan de hand van de bevindingen worden nadere stappen gezet.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen