En dan ben je nieuws: Anouk Huijs was Leraar van het Jaar

We naderen het einde van het jaar en dan begin je ook een beetje terug te blikken, bijvoorbeeld met mensen die dit jaar plots in de schijnwerpers kwamen te staan. Zondag gingen we langs bij Anouk Huijs.

Lege klas
Leraren gaan toch staken, voorzitter AOb stapt op

Leraren gaan woensdag toch staken. De grootste vakbond van onderwijspersoneel AOb roept de leden nu toch weer wel op om te gaan staken.

Volle schoolklas (staken) (2 nov 2019)
Onderwijsvakbond AOb overlegt over staking

Het hoofdbestuur van de onderwijsvakbond AOb komt zondag bijeen om te praten over het afblazen van de onderwijsstaking.

Camera
Venlose leraar genomineerd voor Filmleraar van het Jaar

Jeroen Helmers van het Blariacumcollege in Venlo is genomineerd voor de titel Filmleraar van het Jaar.

'Franse' basisscholen in de provincie verviervoudigd

Steeds meer kinderen in Limburg, voornamelijk in het zuiden van de provincie, krijgen al Franse les op de basisschool. In 2014 waren er drie basisscholen die de taal aanboden; inmiddels zijn het er twaalf.

Aangifte leerling na 'mishandeling' door leraar

De moeder van een leerling van basisschool De Schakel in Kerkrade heeft aangifte gedaan tegen een leraar van die school. Hij zou het jongetje hebben mishandeld.

Limburgse basisschoolleraren gaan weer staken in april

Leraren uit het basisonderwijs in Limburg en Noord-Brabant gaan op vrijdag 13 april opnieuw actievoeren.

Experts onderzoeken gedrag docent Toneelacademie

Er wordt een extern onderzoek ingesteld naar 'ongewenst gedrag' door een leraar van Toneelacademie Maastricht.

School doet aangifte tegen racistische nepleraar

College Den Hulster in Venlo heeft aangifte gedaan tegen iemand die zich op Facebook uitgaf als docent van de school en racistische opmerkingen plaatste.

Limburg heeft minste jonge leraren

Limburg heeft de minste jonge leraren in het voortgezet onderwijs. In het noorden en zuiden van de provincie is zelfs een derde van de docenten op middelbare scholen ouder dan 55 jaar.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten