Overslaan en naar de inhoud gaan

Leonardo-onderwijs ter ziele: geen gevolg voor Geleen

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 5:58

Educate2XL, de club achter het Leonardo-onderwijs, is failliet. Het heeft geen gevolgen voor het hoogbegaafdenonderwijs op basisschool De Driesprong in Geleen.

Dat is nog de enige officiële Leonardoschool in Limburg.

115 kinderen
Bestuursvoorzitter Andy Cobben van Triade, waar de Geleense school onderdeel van is, heeft dit woensdagavond in een mail aan de betreffende ouders laten weten. Op De Driesprong krijgen 115 kinderen voltijds hoogbegaafdenonderwijs.

Onvrede
Triade had het contract met Educate2XL per augustus 2015 uit onvrede al opgezegd. Deze bv beloofde materialen, cursussen en andere hulp te bieden in ruil voor riante betalingen, maar kwam deze beloftes niet na. De Venlose Leonardoschool veranderde vorig jaar de naam al in Extralent.

Rot
Uitvinder van het Leonardo onderwijs, Jan Hendrickx uit Velden, vindt het "wat rot dat de naam zo beschadigd is", maar is wel blij dat hoogbegaafdheidsonderwijs blijft bestaan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Werk voor hoogbegaafden moet aangepast worden'
Trucker maakt foutje en ramt onderkant school
Schoolpand Sint Petrus in Sittard blijft leeg
Opvang voor hoogbegaafde kinderen in Posterholt
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen