Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Leon Verdonschot: geen spijt van MH17-column

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 19:04

Presentator en journalist Leon Verdonschot heeft geen spijt van zijn column over een Heerlens carnavalsfeest tijdens de MH17-herdenking.

De rechtbank besliste dat die column in weekblad Nieuwe Revu geen smaad is.

Aod op Nuj
Verdonschot maakte zich boos over het Heerlens carnavalsfeest Aod op Nuj, dat plaats zou hebben op de avond van de herdenking van de ramp met vlucht MH17. "Die datum is namelijk in de visie van kransenvoetballer Hazen en zijn clubje beroeps-zuiplappen een soort oud en nieuw, en dat kan natuurlijk niet wijken, zeker niet voor zoiets triviaals als een paar honderd slachtoffers", schreef de journalist, doelend op Jeroen Hazen, organisator van het feest. "Een carnavalsfeest verplaatsen, dát zou pas een ramp zijn."

Geen smaad
De column schoot bij een aantal Heerlenaren in het verkeerde keelgat. Een advocaat uit die plaats stapte naar de rechter om zijn gram te halen. Tevergeefs, zo bleek. De rechter oordeelde dat de column weliswaar als kwetsend kan worden ervaren, maar dat van smaad geen sprake is.

'Zou het zo weer doen'
Leon Verdonschot heeft zijn mening niet bijgesteld. "Ik zou het zo weer doen", zei hij woensdag in het L1-programma AvondGasten. "En ik mag hopen dat degene die aangifte heeft gedaan het nooit meer in z'n hoofd haalt om zo'n feest te organiseren terwijl we honderden doden herdenken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen