Overslaan en naar de inhoud gaan

Leon Verdonschot: geen spijt van MH17-column

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 19:04

Presentator en journalist Leon Verdonschot heeft geen spijt van zijn column over een Heerlens carnavalsfeest tijdens de MH17-herdenking.

De rechtbank besliste dat die column in weekblad Nieuwe Revu geen smaad is.

Aod op Nuj
Verdonschot maakte zich boos over het Heerlens carnavalsfeest Aod op Nuj, dat plaats zou hebben op de avond van de herdenking van de ramp met vlucht MH17. "Die datum is namelijk in de visie van kransenvoetballer Hazen en zijn clubje beroeps-zuiplappen een soort oud en nieuw, en dat kan natuurlijk niet wijken, zeker niet voor zoiets triviaals als een paar honderd slachtoffers", schreef de journalist, doelend op Jeroen Hazen, organisator van het feest. "Een carnavalsfeest verplaatsen, dát zou pas een ramp zijn."

Geen smaad
De column schoot bij een aantal Heerlenaren in het verkeerde keelgat. Een advocaat uit die plaats stapte naar de rechter om zijn gram te halen. Tevergeefs, zo bleek. De rechter oordeelde dat de column weliswaar als kwetsend kan worden ervaren, maar dat van smaad geen sprake is.

'Zou het zo weer doen'
Leon Verdonschot heeft zijn mening niet bijgesteld. "Ik zou het zo weer doen", zei hij woensdag in het L1-programma AvondGasten. "En ik mag hopen dat degene die aangifte heeft gedaan het nooit meer in z'n hoofd haalt om zo'n feest te organiseren terwijl we honderden doden herdenken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen