Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Leon Verdonschot: geen spijt van MH17-column

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 19:04

Presentator en journalist Leon Verdonschot heeft geen spijt van zijn column over een Heerlens carnavalsfeest tijdens de MH17-herdenking.

De rechtbank besliste dat die column in weekblad Nieuwe Revu geen smaad is.

Aod op Nuj
Verdonschot maakte zich boos over het Heerlens carnavalsfeest Aod op Nuj, dat plaats zou hebben op de avond van de herdenking van de ramp met vlucht MH17. "Die datum is namelijk in de visie van kransenvoetballer Hazen en zijn clubje beroeps-zuiplappen een soort oud en nieuw, en dat kan natuurlijk niet wijken, zeker niet voor zoiets triviaals als een paar honderd slachtoffers", schreef de journalist, doelend op Jeroen Hazen, organisator van het feest. "Een carnavalsfeest verplaatsen, dát zou pas een ramp zijn."

Geen smaad
De column schoot bij een aantal Heerlenaren in het verkeerde keelgat. Een advocaat uit die plaats stapte naar de rechter om zijn gram te halen. Tevergeefs, zo bleek. De rechter oordeelde dat de column weliswaar als kwetsend kan worden ervaren, maar dat van smaad geen sprake is.

'Zou het zo weer doen'
Leon Verdonschot heeft zijn mening niet bijgesteld. "Ik zou het zo weer doen", zei hij woensdag in het L1-programma AvondGasten. "En ik mag hopen dat degene die aangifte heeft gedaan het nooit meer in z'n hoofd haalt om zo'n feest te organiseren terwijl we honderden doden herdenken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen