Overslaan en naar de inhoud gaan

Leon Verdonschot: geen spijt van MH17-column

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 19:04

Presentator en journalist Leon Verdonschot heeft geen spijt van zijn column over een Heerlens carnavalsfeest tijdens de MH17-herdenking.

De rechtbank besliste dat die column in weekblad Nieuwe Revu geen smaad is.

Aod op Nuj
Verdonschot maakte zich boos over het Heerlens carnavalsfeest Aod op Nuj, dat plaats zou hebben op de avond van de herdenking van de ramp met vlucht MH17. "Die datum is namelijk in de visie van kransenvoetballer Hazen en zijn clubje beroeps-zuiplappen een soort oud en nieuw, en dat kan natuurlijk niet wijken, zeker niet voor zoiets triviaals als een paar honderd slachtoffers", schreef de journalist, doelend op Jeroen Hazen, organisator van het feest. "Een carnavalsfeest verplaatsen, dát zou pas een ramp zijn."

Geen smaad
De column schoot bij een aantal Heerlenaren in het verkeerde keelgat. Een advocaat uit die plaats stapte naar de rechter om zijn gram te halen. Tevergeefs, zo bleek. De rechter oordeelde dat de column weliswaar als kwetsend kan worden ervaren, maar dat van smaad geen sprake is.

'Zou het zo weer doen'
Leon Verdonschot heeft zijn mening niet bijgesteld. "Ik zou het zo weer doen", zei hij woensdag in het L1-programma AvondGasten. "En ik mag hopen dat degene die aangifte heeft gedaan het nooit meer in z'n hoofd haalt om zo'n feest te organiseren terwijl we honderden doden herdenken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen