limburgs parlement provinciale staten (6 apr 2020)

D66'er Vaessen keert terug als statenlid

D66-statenlid Leon Vaessen keert terug in het Limburgs Parlement. Dat maakte fractievoorzitter Marlou Jenneskens bekend in een vergadering van het presidium, het overleg van fractievoorzitters.

Tjeu Kusters
Oud-D66-voorman Tjeu Kusters overleden

Oud-provinciaal D66-voorman Tjeu Kusters is op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Stein.

Installatie Marc Vervuurt
Vervuurt tijdelijk vervanger Vaessen in statenfractie D66

Marc Vervuurt is geïnstalleerd als tijdelijk lid van het Limburgs Parlement voor D66.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
Felle kritiek D66 en PvdD op brandbrief MAA

De fracties van D66 en Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement hebben zware kritiek op de brandbrief die het provinciebestuur aan de Tweede Kamer heeft geschreven over de invoering van een vliegtaks voor vrachtvliegtuigen.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
D66 wil referendum over Maastricht Aachen Airport

D66 in het Limburgs Parlement is voorstander van een provinciaal referendum over de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA).

Nieuwe opzet Euregio Maas-Rijn van start

In Luik is de nieuwe opzet van de Euregio Maas-Rijn officieel van start gegaan. Het samenwerkingsverband is vanaf 1 april een zogeheten EGTS, een Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking.

D66 doet in recordaantal gemeenten mee aan verkiezingen

D66 doet in een recordaantal gemeenten in Limburg mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

D66 doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Stein

D66 doet volgend jaar maart niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stein.

'Bezuiniging op regionale omroepen moet teruggedraaid'

Een meerderheid van het Limburgs Parlement wil dat de bezuiniging van zeventien miljoen op de regionale omroepen, waaronder L1, wordt teruggedraaid.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten