Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek

Felle kritiek D66 en PvdD op brandbrief MAA

De fracties van D66 en Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement hebben zware kritiek op de brandbrief die het provinciebestuur aan de Tweede Kamer heeft geschreven over de invoering van een vliegtaks voor vrachtvliegtuigen.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
D66 wil referendum over Maastricht Aachen Airport

D66 in het Limburgs Parlement is voorstander van een provinciaal referendum over de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA).

Nieuwe opzet Euregio Maas-Rijn van start

In Luik is de nieuwe opzet van de Euregio Maas-Rijn officieel van start gegaan. Het samenwerkingsverband is vanaf 1 april een zogeheten EGTS, een Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking.

D66 doet in recordaantal gemeenten mee aan verkiezingen

D66 doet in een recordaantal gemeenten in Limburg mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

D66 doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Stein

D66 doet volgend jaar maart niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stein.

'Bezuiniging op regionale omroepen moet teruggedraaid'

Een meerderheid van het Limburgs Parlement wil dat de bezuiniging van zeventien miljoen op de regionale omroepen, waaronder L1, wordt teruggedraaid.

Vaessen grijpt naast prijs voor beste verkiezingscampagne

Fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement is er niet in geslaagd om de prijs in de categorie 'beste verkiezingscampagne' te winnen van de liberale fractie in het Europees Parlement.

Leon Vaessen (D66)
Europese nominatie D66-fractievoorzitter Leon Vaessen

Fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement is genomineerd voor een prijs van de liberale fractie in het Europees Parlement.

Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er

De coalitiepartijen in het Limburgs Parlement tillen niet zwaar aan de kritiek van D66-statenlid Hans van Wageningen op het functioneren van het provinciebestuur.

Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet

Fractievoorzitter en politiek leider Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement neemt afstand van de kritiek van zijn fractiegenoot Hans van Wageningen op het functioneren van het provinciebestuur.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV