Overslaan en naar de inhoud gaan

Leon krijgt tbs-maatregel voor stikken 89-jarige moeder

Geplaatst opdinsdag 3 november 2020 - 13:44

De rechter heeft Leon J. (49) veroordeeld tot een tbs-maatregel voor het doden van zijn moeder in Bunde. Er is volgens de rechter voldoende bewijs voor doodslag, maar Leon stond buiten zichzelf door een psychose.

Hij verstikte zijn 89-jarige moeder in haar eigen woning in de Pletsstraat, door minutenlang haar mond en neus dicht te drukken.

Lees ook: Tbs-maatregel geëist voor Bundense moedermoord

Gedetailleerd verhaal
Leon belde zelf de politie en vertelde meteen dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn moeder. Die verklaring herhaalde hij vervolgens diverse keren, voorzien van de nodige details. "Zijn verklaring past ook bij de sporen die zijn aangetroffen", zei de rechter dinsdagmiddag. Ook komt gevonden dna overeen met dat van Leon.

Chronisch psychotisch
Volgens deskundigen die de veertiger hebben onderzocht, lijdt hij aan schizofrenie en is hij chronisch psychotisch. De rechter acht voldoende aangetoond dat Leon ernstig werd beïnvloed door zijn psychische klachten op het moment dat hij zijn moeder om het leven bracht. Daarom is hij ontslagen van alle rechtsvervolging; hij kan geen straf krijgen.

Twee weken geleden eiste de aanklager al een tbs-maatregel. Daar ging de rechter dinsdag in mee.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen