Overslaan en naar de inhoud gaan

Leo van Vliet: 'Limburgs publiek bedankt, het was top!'

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 21:58

Koersdirecteur Leo van Vliet is tevreden over het verloop van de Amstel Gold Race, en dan gaat het zowel om de wedstrijd als de organisatie eromheen.

Van Vliet blikte zondag terug, kort na de race van de mannen. Die werd gewonnen door de Belg Wout van Aert.

Geen publiek
Vanwege de coronacrisis moest de organisatie veel doen om na de afgelaste editie van 2020 dit jaar wel de Gold Race te kunnen organiseren. Er werd een alternatief parcours samengesteld met lokale rondes van in totaal zeventien kilometer. Daarnaast mocht er geen publiek aanwezig zijn. Het resulteerde in diverse maatregelen, zoals talloze beveiligers, polsbandjes en coronatesten. Van Vliet keek zondagavond tevreden terug. "Ik ben zo blij en opgelucht. De laatste dagen waren spannend."

Oorlogsfilm
Van Vliet vertelt dat hij slecht heeft geslapen: "Ik werd om vier uur vannacht wakker en ben toen maar alle plannen weer gaan bekijken. Toen kon ik niet meer slapen en ben ik maar een oorlogsfilm gaan kijken. Gelukkig ben ik nog even in slaap gevallen."

Van Vliet hoopt volgend jaar weer op een 'normale' Gold Race met het oude parcours en publiek langs de kant. Hij richt ook nog een bedankje aan Limburg: "Het Limburgse publiek bedankt, het was top!"

Erelijst
Naast het organisatorische gedeelte genoot Van Vliet ook van de koers: "Je hebt Van der Poel op de erelijst, dan een streepje en nu Wout van Aert. Mooier kan je het niet wensen en het was twee keer ontzettend spannend, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Bij de dames ging de overwinning naar Marianne Vos.

Lees ook: Marianne Vos wint Amstel Gold Race na spannende finale

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen