Overslaan en naar de inhoud gaan

Leo van Vliet: 'Limburgs publiek bedankt, het was top!'

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 21:58

Koersdirecteur Leo van Vliet is tevreden over het verloop van de Amstel Gold Race, en dan gaat het zowel om de wedstrijd als de organisatie eromheen.

Van Vliet blikte zondag terug, kort na de race van de mannen. Die werd gewonnen door de Belg Wout van Aert.

Geen publiek
Vanwege de coronacrisis moest de organisatie veel doen om na de afgelaste editie van 2020 dit jaar wel de Gold Race te kunnen organiseren. Er werd een alternatief parcours samengesteld met lokale rondes van in totaal zeventien kilometer. Daarnaast mocht er geen publiek aanwezig zijn. Het resulteerde in diverse maatregelen, zoals talloze beveiligers, polsbandjes en coronatesten. Van Vliet keek zondagavond tevreden terug. "Ik ben zo blij en opgelucht. De laatste dagen waren spannend."

Oorlogsfilm
Van Vliet vertelt dat hij slecht heeft geslapen: "Ik werd om vier uur vannacht wakker en ben toen maar alle plannen weer gaan bekijken. Toen kon ik niet meer slapen en ben ik maar een oorlogsfilm gaan kijken. Gelukkig ben ik nog even in slaap gevallen."

Van Vliet hoopt volgend jaar weer op een 'normale' Gold Race met het oude parcours en publiek langs de kant. Hij richt ook nog een bedankje aan Limburg: "Het Limburgse publiek bedankt, het was top!"

Erelijst
Naast het organisatorische gedeelte genoot Van Vliet ook van de koers: "Je hebt Van der Poel op de erelijst, dan een streepje en nu Wout van Aert. Mooier kan je het niet wensen en het was twee keer ontzettend spannend, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Bij de dames ging de overwinning naar Marianne Vos.

Lees ook: Marianne Vos wint Amstel Gold Race na spannende finale

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen