Leo van Vliet Amstel Gold Race

Leo van Vliet: 'Limburgs publiek bedankt, het was top!'

Koersdirecteur Leo van Vliet is tevreden over het verloop van de Amstel Gold Race, en dan gaat het zowel om de wedstrijd als de organisatie eromheen.

Raymond Kerckhoffs Tour de France Tour de L1mbourg
Kerckhoffs: 'Hoogtestages worden failliet van wielrennen'

Wielerjournalist Raymond Kerkchoffs ergert zich aan de grote hoeveelheid hoogtestages in het wielrennen. "Het kan op termijn het failliet worden van het wielrennen."

WhatsApp Image 2021-04-16 at 11.31.03
Leo van Vliet krijgt eigen straat en muurschildering

Leo van Vliet staat aan de vooravond van zijn 25ste Amstel Gold Race als koersdirecteur. En daar hoort dan uiteraard een officieel moment bij. Vrijdag werd een straatnaambordje onthuld met de naam van de jubilaris: Het Leo van Vliet Plein.

Lieke Nooijen
Twintig jaar na eerste Gold Race debuteren deze 20-jarigen

Ze werden allebei geboren in het jaar dat de eerste Amstel Gold Race voor vrouwen werd gereden. Twintig jaar later debuteren Pien Limpens en Lieke Nooijen zelf in de Nederlandse damesklassieker.

Edit - Leo van Vliet
Video: Koersbaas verkent mini Amstel Gold Race

Koersdirecteur Leo van Vliet deed woensdag een parcoursinspectie op zijn eigen fiets. Het rondje van 17 kilometer is goedgekeurd.

Amstel Gold Race 2019
Amstel Gold Race wilde finishen op Maastrichtse Pietersberg

Niet de Cauberg, maar de Sint Pietersberg in Maastricht was in 2003 de gewenste finishlocatie van de Amstel Gold Race.

Leo van Vliet Amstel Gold Race
Van Vliet: 'Blij dat er gekeken werd naar mogelijkheden'

Koersdirecteur Leo van Vliet is content dat de Amstel Gold Race dit jaar weer kan doorgaan. Pas toen hij tijdens de voorbereiding aanklopte bij het ministerie ontstond er hoop: "Dit jaar wordt er naar mogelijkheden gekeken, vorig jaar was er alleen aandacht voor de lockdown."

Amstel Gold Race 2019
Polsbandjes, beveiligers: zo gaat de Gold Race dit jaar door

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft veel maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen toch een glimp kunnen opvangen van de race. "Het heeft geen zin om te komen", zegt koersdirecteur Leo van Vliet over mensen die een poging willen wagen om toch de renners te zien.

Visual_AGR_18april
Amstel Gold Race gaat door op 18 april

De Amstel Gold Race kan op zondag 18 april doorgaan voor zowel de mannen als vrouwen. De koers wordt verreden op een parcours door de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht en Eijsden-Margraten.

Amstel Gold Race 2019
Amstel Gold Race zet in op afgesloten parcours

Koersdirecteur Leo van Vliet gaat er vooralsnog van uit dat de Amstel Gold Race dit jaar wel kan worden verreden. Van Vliet mikt daarbij op een wedstrijd over een klein parcours van zo'n 18 kilometer.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten