Overslaan en naar de inhoud gaan

Leo Keularts: 'Ik dacht gelijk aan een aardbeving'

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 19:26

"Ik lag in bed en op een gegeven moment kwam die enorme knal, en de luchtdruk voelde je heel duidelijk. Ik dacht gelijk aan een aardbeving."

Dat zegt zanger en Heerlenaar Leo Keularts dinsdag in het programma L1-AvondGasten over de grote explosie die in april een flat aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen in puin legde.

Keularts woont om de hoek. De explosie had een enorme impact op bewoners, omwonenden en mensen die in de buurt waren op dat moment.

Dinsdag stond de veroorzaker van de ontploffing, de 27-jarige Dimitri O., voor de rechter. Hij zegt zich niet te hebben gerealiseerd wat de gevolgen van zijn daad waren.

Lees ook: Eis: 6 jaar cel voor veroorzaker ontploffing Heerlen.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de stratenmaker, die zwaargewond raakte omdat hij door de klap ver weg werd geslingerd, het incident steeds opnieuw beleeft.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schade ontploffing Heerlen tussen 5 en 10 miljoen euro
Heerlen ontploffing 20-04-2015
Etage weggevaagd bij ontploffing Heerlen
Drie gewonden bij ontploffing Heerlen
Liveblog: Ontploffing Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen