Conflict RvC L1_HD

Regionaal nieuws op landelijke televisie

Het regionale nieuws krijgt vanaf maandag 4 januari een prominente plek op de landelijke publieke omroep.

Limburg Pride regenbloogvlag
Limburg Pride-week afgetrapt met hijsen speciale vlag

De Limburg Pride-week is maandag afgetrapt met het hijsen van de provinciale regenboogvlag. Hoogtepunt van de week die aandacht vraagt voor de lhbti-gemeenschap is de Limburg Pride Show aanstaande zaterdag.

Arie Slob
Nieuws regionale omroepen naar NPO2

Wie de bijdragen van L1 voor het regio-Journaal bij de landelijke publieke omroep wil bekijken kan vanaf volgend jaar terecht op NPO2.

Achtergrond corona coronacijfers (stock, met inzet balkje)
Achtergrond: GGD Noord eigenzinnig, geen cijfers over doden

Over de coronacrisis verschijnen elke dag heel veel cijfers. Daardoor lijkt er een exact beeld te ontstaan, maar niets is minder waar. Het is onbekend hoeveel Limburgers het virus hebben opgelopen en we weten niet voor hoeveel mensen het virus een fatale afloop heeft gehad.

Grote verandering: L1 komt met nieuwe tv-programmering

L1 komt met een van de grootste veranderingen in de tv-programmering sinds vele jaren.

Regionale omroepen krijgen zendtijd op nationale zenders

De regionale omroepen krijgen ook zendtijd op een van de landelijke publieke tv-kanalen.

Jaarverslag L1: Positief resultaat van 1 miljoen euro

L1 heeft vorig jaar een positief resultaat geboekt van ruim 1 miljoen euro.

Extra geld voor regionale omroepen

De coalitiepartijen VVD en PvdA trekken eenmalig 17 miljoen euro uit voor regionale omroepen. Met dat geld moeten die beter samenwerken met elkaar, regionale kranten en de NOS-journaals.

Arriva-treinen worden vernoemd naar Limburgse plaatsen

De treinen van Arriva die vanaf december door onze provincie rijden, worden voorzien van een extra Limburgs tintje.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten