Overslaan en naar de inhoud gaan

Leo Beulen nieuwe commandant van de landmacht

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 7:41

De uit Horn afkomstige luitenant-generaal Leo Beulen treedt donderdag aan als de nieuwe bevelhebber van de Koninklijke Landmacht.

Hij neemt tijdens een ceremonie op de Nederlandse Defensie Academie in Breda het commando over van luitenant-generaal Mart de Kruif die met pensioen gaat. De Kruif leidde de landmacht sinds 2011. Hij heeft zich sterk gemaakt voor internationale samenwerking.

Samenwerking
Voorafgaand aan de ceremonie wordt nog een intentieverklaring getekend om de bestaande samenwerking van de Nederlandse 13e lichte Brigade met landmachtonderdelen van België en Luxemburg te intensiveren.

Leo Beulen
De nieuwe Commandant Landstrijdkrachten voerde eerder het bevel over de 25 Afdeling Pantserluchtdoelartillerie en het Commando Luchtdoelartillerie. Ook was hij directeur Operaties bij de Defensiestaf. Beulens laatste functie was plaatsvervangend commandant van het Duits-Nederlandse legerkorps in Münster.

De landmacht telt ongeveer 17.500 militairen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Potloodventer gepakt na lastigvallen meisje in Horn
Limburgs CDA wil plattelandsagenda
Vrouw onder bedreiging van brommer beroofd
Scooterrijder gewond door omgevallen bomen in Horn
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen