Overslaan en naar de inhoud gaan

Leo Beulen nieuwe commandant van de landmacht

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 7:41

De uit Horn afkomstige luitenant-generaal Leo Beulen treedt donderdag aan als de nieuwe bevelhebber van de Koninklijke Landmacht.

Hij neemt tijdens een ceremonie op de Nederlandse Defensie Academie in Breda het commando over van luitenant-generaal Mart de Kruif die met pensioen gaat. De Kruif leidde de landmacht sinds 2011. Hij heeft zich sterk gemaakt voor internationale samenwerking.

Samenwerking
Voorafgaand aan de ceremonie wordt nog een intentieverklaring getekend om de bestaande samenwerking van de Nederlandse 13e lichte Brigade met landmachtonderdelen van België en Luxemburg te intensiveren.

Leo Beulen
De nieuwe Commandant Landstrijdkrachten voerde eerder het bevel over de 25 Afdeling Pantserluchtdoelartillerie en het Commando Luchtdoelartillerie. Ook was hij directeur Operaties bij de Defensiestaf. Beulens laatste functie was plaatsvervangend commandant van het Duits-Nederlandse legerkorps in Münster.

De landmacht telt ongeveer 17.500 militairen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Potloodventer gepakt na lastigvallen meisje in Horn
Limburgs CDA wil plattelandsagenda
Vrouw onder bedreiging van brommer beroofd
Scooterrijder gewond door omgevallen bomen in Horn
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen