Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenteschool: blokken in meivakantie voor een beter cijfer

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 19:46

Steeds meer leerlingen van middelbare scholen hebben moeite om over te gaan naar het volgende schooljaar. Daarom volgen steeds meer scholieren extra lessen in de vakantie. Alleen al in Venlo gaan 130 leerlingen naar deze lenteschool.

Volgens Maud Koolen van studiekring is er geen eenduidig reden aan te wijzen waarom leerlingen de stof niet tijdens de les tot zich kunnen nemen.

Afleiding
Koolen denkt dat leerlingen het vooral buiten school steeds drukker met sport of andere activiteiten hebben. Ook de afleiding van het mobieltje noemt ze als een reden.

Opkrikken
Volgens student Sef Wolfs zijn er veel klasgenoten die moeite hebben om over te gaan. Zelf spijkert hij in de meivakantie Nederlands en biologie bij. "Voor biologie sta ik een 5,4 en ik wil met deze extra week ervoor zorgen dat ik dat cijfer kan opkrikken." Venlo is volgens Koolen geen uitzondering. Daarom wordt deze week door de overheid gesubsidieerd, zodat leerlingen dat extra steuntje in de rug krijgen. "Maar ze moeten het wel zelf doen", aldus Koolen.

Eigen keuze
Ook Louka Titulaer zit in haar vakantieweek in de schoolbanken. Volgens haar is het haar eigen keuze en wordt ze niet gedwongen door haar ouders. "Als ik over ga naar 4 havo heb ik dat er graag voor over."In Venlo volgen op alle middelbare scholen 130 leerlingen deze extra lessen. De studiedagen worden gegeven door externe docenten van studiekring.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen