Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenteschool: blokken in meivakantie voor een beter cijfer

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 19:46

Steeds meer leerlingen van middelbare scholen hebben moeite om over te gaan naar het volgende schooljaar. Daarom volgen steeds meer scholieren extra lessen in de vakantie. Alleen al in Venlo gaan 130 leerlingen naar deze lenteschool.

Volgens Maud Koolen van studiekring is er geen eenduidig reden aan te wijzen waarom leerlingen de stof niet tijdens de les tot zich kunnen nemen.

Afleiding
Koolen denkt dat leerlingen het vooral buiten school steeds drukker met sport of andere activiteiten hebben. Ook de afleiding van het mobieltje noemt ze als een reden.

Opkrikken
Volgens student Sef Wolfs zijn er veel klasgenoten die moeite hebben om over te gaan. Zelf spijkert hij in de meivakantie Nederlands en biologie bij. "Voor biologie sta ik een 5,4 en ik wil met deze extra week ervoor zorgen dat ik dat cijfer kan opkrikken." Venlo is volgens Koolen geen uitzondering. Daarom wordt deze week door de overheid gesubsidieerd, zodat leerlingen dat extra steuntje in de rug krijgen. "Maar ze moeten het wel zelf doen", aldus Koolen.

Eigen keuze
Ook Louka Titulaer zit in haar vakantieweek in de schoolbanken. Volgens haar is het haar eigen keuze en wordt ze niet gedwongen door haar ouders. "Als ik over ga naar 4 havo heb ik dat er graag voor over."In Venlo volgen op alle middelbare scholen 130 leerlingen deze extra lessen. De studiedagen worden gegeven door externe docenten van studiekring.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen