Overslaan en naar de inhoud gaan

Lente komt tergend langzaam op gang

Geplaatst opzondag 20 maart 2016 - 9:32

Hoewel de astronomische lente zondagochtend officieel begonnen is, is daar in de natuur nog weinig van te zien. Daar komt het voorjaar nu pas tergend langzaam op gang.

Dat komt door een extreem vroege start van de voorlente, afgelopen november en december al, en de lage temperaturen waar we nu mee te maken hebben.

Bladeren
Hierdoor komen beeldbepalende bomen zoals de berk, eik en beuk naar verwachting pas eind april in blad. Ook de vlinders worden door de relatief lage temperaturen nog aardig in toom gehouden. Dat meldt De Natuurkalender van de Wageningen University zondag.

Motregen
Zondag wordt het in Limburg maximaal zo'n 7 à 8 graden. Het blijkt overwegend bewolkt en er valt af en toe motregen. Volgens Meteo Limburg wordt het komende week ook niet warmer dan normaal. Bekijk hier de uitgebreide weersvoorspelling voor Limburg.

Bloeien
De komende week gaan we wel steeds meer bloeiende dotterbloemen, bosanemonen en pinksterbloemen zien, verwacht De Natuurkalender. Ook komt er de komende tijd meer jong groen aan struiken zoals de meidoorn, de hazelaar en de wilde lijsterbes.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kans op tropische temperaturen in Limburg
Het is zover: de eerste zomerse dag van het jaar
Warm lenteweer op komst, komend weekend ruim 20 graden
Warmste 29e mei in op één na warmste meimaand
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen