thumbnail_image0

Minder maar wel betere appels en peren door slecht weer

Fruittelers in Limburg zijn begonnen met het oogsten van hun gewassen. Door het relatief slechte voorjaar vallen de aantallen tegen maar is de kwaliteit van het fruit juist goed.

Weerfoto zon door bomen - 24 mei 2021
Kans op onweer, volgende week zachter weer op komst

Na een lange periode van wisselvallig weer met lage temperaturen is er eindelijk zachter weer op komst. Tweede pinksterdag is nog wel nat, met kans op felle onweersbuien.

Man, zonnebaden, zon, halfnaakt, bier, zomer, uitrusten, liggen in het gras (stock)
Zonaanbidder weggestuurd langs A67 bij Venlo

Een man die zondag lag te zonnen in de berm langs de A67 ter hoogte van Venlo is zondagmiddag door een weginspecteur van Rijkswaterstaat vriendelijk verzocht een andere plek op te zoeken.

Lente, zon, zomer, bloei
Zomertijd begint met warm lenteweer

De eerste dagen van de zomertijd levert mooi lenteweer op in Limburg. Komende dagen kunnen de thermometers boven de twintig graden uitkomen.

Grasmaaier, gras maaien, zitmaaier (stock)_HD
Lente in zicht: zitmaaiers gewild bij dieven

Na de diefstal van twee zitmaaiers in korte tijd waarschuwt de politie in Noord-Limburg bezitters van zo'n grote grasmaaier hun zelfrijdend tuingereedschap goed op te bergen.

stock zon wolken
De zon op ons hoofd: zo hou je het geluksgevoel vast

Dikke winterjassen mochten het afgelopen weekend de kast in vanwege het mooie lenteweer. Limburgers gingen massaal naar buiten en genoten van de zon.

lente
Plots is het lente: 'De natuur heeft hier last van'

Limburg heeft een lenteachtig weekend voor de boeg. De komende dagen is het zonnig en kan het 19 graden worden. Dat is goed nieuws voor de meeste mensen, maar niet voor de natuur.

stock regen plassen kind
Regen en bewolking op komst na warme, zonnige dagen

Na een zonnige start van de meteorologische zomer slaat het weer vanaf donderdag om.

Lente zon
'Spaanse' lente in Limburg: recordzonnig en droog

Limburg heeft een recordzonnige meteorologische lente achter de rug. De zon liet zich nog nooit eerder zo vaak in het voorjaar zien.

Zomer Herten Maas Speedboot Boot Varen Lente Water Roermond
Weekend start met temperaturen tot 25 graden, dan kouder

Het weekend begint met warme temperaturen, maar vanaf zondag slaat het weer compleet om en wordt het kouder.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten