Hessing Supervers Greenport Venlo (10 nov 2020)

Provinciale lening voor 'grote vis' Greenport Venlo

Het provinciebestuur wil een lening van maximaal 13 miljoen euro verstrekken aan groente- en fruitverwerker Hessing Supervers ten behoeve van de bouw van een nieuwe grote vestiging op Greenport Venlo.

windmolen windmolens in groen landschap, duurzame energie, windenergie, windturbine (stock)
Enexis wil 47 miljoen lenen van Limburgse gemeenten

Enexis heeft de Limburgse gemeenten gevraagd om een lening van 47 miljoen euro. Dat geld moet gebruikt worden om de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk uit te kunnen breiden. Eerder werd al bekend dat Enexis de provincie om een lening van 85 miljoen heeft gevraagd.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Enexis wil provinciale lening van 85 miljoen

Netbeheerder Enexis heeft de provincie om een lening van 85 miljoen euro gevraagd om de capaciteit van haar elektriciteitsnetwerk fors uit te breiden en te versterken.

Toverland
Toverland wil oude rekeningen gaan vereffenen

Attractiepark Toverland uit Sevenum zoekt particuliere investeerders om op die manier 3,5 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Europees geld voor duurzaamheidsregeling provincie

De Europese Investeringsbank EIB heeft een handtekening gezet onder een investering van 75 miljoen in de provinciale stimuleringsregeling Duurzaam Thuis.

Tienduizendste lening voor verduurzamen huis verstrekt

Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) heeft in Roermond symbolisch de tienduizendste goedkope lening voor de verduurzaming van een particuliere woning verstrekt.

Torenhoge rente bij 18 gemeentelijke kredietbanken

Gemeentelijke kredietbanken hanteren torenhoge tarieven voor leningen die zijn bedoeld voor mensen met financiële problemen. In 132 Nederlandse gemeenten moeten mensen rentes tussen de 12 en 14 procent betalen voor sociale kredieten. Hiervan zijn 18 gemeenten in Limburg.

Limburgs Parlement steunt miljoenenlening Toverland

Een overgrote meerderheid van het Limburgs Parlement steunt een provinciale lening van 2 miljoen euro voor een forse uitbreiding van pretpark Toverland in Sevenum.

Twijfels over lening aan Toverland voor uitbreiding

Van de vijf coalitiepartijen is de SP de enige die sterk twijfelt aan een provinciale lening van 2 miljoen voor de uitbreiding van pretpark Toverland in Sevenum.

Veel animo voor duurzaamheidslening provincie

De provincie heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 1200 aanvragen gekregen voor de duurzaamheidslening nieuwe stijl.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten