Hessing Supervers Greenport Venlo (10 nov 2020)

Provinciale lening voor 'grote vis' Greenport Venlo

Het provinciebestuur wil een lening van maximaal 13 miljoen euro verstrekken aan groente- en fruitverwerker Hessing Supervers ten behoeve van de bouw van een nieuwe grote vestiging op Greenport Venlo.

windmolen windmolens in groen landschap, duurzame energie, windenergie, windturbine (stock)
Enexis wil 47 miljoen lenen van Limburgse gemeenten

Enexis heeft de Limburgse gemeenten gevraagd om een lening van 47 miljoen euro. Dat geld moet gebruikt worden om de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk uit te kunnen breiden. Eerder werd al bekend dat Enexis de provincie om een lening van 85 miljoen heeft gevraagd.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Enexis wil provinciale lening van 85 miljoen

Netbeheerder Enexis heeft de provincie om een lening van 85 miljoen euro gevraagd om de capaciteit van haar elektriciteitsnetwerk fors uit te breiden en te versterken.

Toverland
Toverland wil oude rekeningen gaan vereffenen

Attractiepark Toverland uit Sevenum zoekt particuliere investeerders om op die manier 3,5 miljoen euro bij elkaar te krijgen.

Europees geld voor duurzaamheidsregeling provincie

De Europese Investeringsbank EIB heeft een handtekening gezet onder een investering van 75 miljoen in de provinciale stimuleringsregeling Duurzaam Thuis.

Tienduizendste lening voor verduurzamen huis verstrekt

Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) heeft in Roermond symbolisch de tienduizendste goedkope lening voor de verduurzaming van een particuliere woning verstrekt.

Torenhoge rente bij 18 gemeentelijke kredietbanken

Gemeentelijke kredietbanken hanteren torenhoge tarieven voor leningen die zijn bedoeld voor mensen met financiële problemen. In 132 Nederlandse gemeenten moeten mensen rentes tussen de 12 en 14 procent betalen voor sociale kredieten. Hiervan zijn 18 gemeenten in Limburg.

Limburgs Parlement steunt miljoenenlening Toverland

Een overgrote meerderheid van het Limburgs Parlement steunt een provinciale lening van 2 miljoen euro voor een forse uitbreiding van pretpark Toverland in Sevenum.

Twijfels over lening aan Toverland voor uitbreiding

Van de vijf coalitiepartijen is de SP de enige die sterk twijfelt aan een provinciale lening van 2 miljoen voor de uitbreiding van pretpark Toverland in Sevenum.

Veel animo voor duurzaamheidslening provincie

De provincie heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 1200 aanvragen gekregen voor de duurzaamheidslening nieuwe stijl.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten