Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenaers pleit voor kleinere Europese Commissie

Geplaatst opdinsdag 23 januari 2018 - 18:53

CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers wil een kleinere Europese Commissie. Hij wil het huidige aantal van 28 commissarissen terug brengen naar 18.

Lenaers heeft schriftelijke vragen aan de Europese staats- en regeringsleiders gesteld waarin hij aandringt op die kleinere Europese Commissie.

Kerntaken
De Commissie bestaat nu uit 28 Eurocommissarissen, dat betekent dat ieder land één Eurocommissaris mag leveren. "28 is echt te veel van het goede. Als we portefeuilles voor ze moeten verzinnen, dan weet je dat het tijd is voor verandering. De Europese Unie moet zich kunnen richten op haar kerntaken, daar hoort een efficiënt bestuur bij", zei hij in AvondGasten.

Lidstaten
Lenaers
wil dat de nieuwe Europese Commissie die in 2019 aantreedt uit 18 Commissarissen gaat bestaan, tien Commissarissen minder dan de huidige Commissie. Het Verenigd Koninkrijk is dan al opgestapt, dat betekent dat 9 lidstaten het vijf jaar zonder Eurocommissaris moeten doen. De vragen moeten binnen drie weken worden beantwoord door de Europese Raad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen