Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenaers pleit voor kleinere Europese Commissie

Geplaatst opdinsdag 23 januari 2018 - 18:53

CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers wil een kleinere Europese Commissie. Hij wil het huidige aantal van 28 commissarissen terug brengen naar 18.

Lenaers heeft schriftelijke vragen aan de Europese staats- en regeringsleiders gesteld waarin hij aandringt op die kleinere Europese Commissie.

Kerntaken
De Commissie bestaat nu uit 28 Eurocommissarissen, dat betekent dat ieder land één Eurocommissaris mag leveren. "28 is echt te veel van het goede. Als we portefeuilles voor ze moeten verzinnen, dan weet je dat het tijd is voor verandering. De Europese Unie moet zich kunnen richten op haar kerntaken, daar hoort een efficiënt bestuur bij", zei hij in AvondGasten.

Lidstaten
Lenaers
wil dat de nieuwe Europese Commissie die in 2019 aantreedt uit 18 Commissarissen gaat bestaan, tien Commissarissen minder dan de huidige Commissie. Het Verenigd Koninkrijk is dan al opgestapt, dat betekent dat 9 lidstaten het vijf jaar zonder Eurocommissaris moeten doen. De vragen moeten binnen drie weken worden beantwoord door de Europese Raad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen