Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenaers pleit voor kleinere Europese Commissie

Geplaatst opdinsdag 23 januari 2018 - 18:53

CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers wil een kleinere Europese Commissie. Hij wil het huidige aantal van 28 commissarissen terug brengen naar 18.

Lenaers heeft schriftelijke vragen aan de Europese staats- en regeringsleiders gesteld waarin hij aandringt op die kleinere Europese Commissie.

Kerntaken
De Commissie bestaat nu uit 28 Eurocommissarissen, dat betekent dat ieder land één Eurocommissaris mag leveren. "28 is echt te veel van het goede. Als we portefeuilles voor ze moeten verzinnen, dan weet je dat het tijd is voor verandering. De Europese Unie moet zich kunnen richten op haar kerntaken, daar hoort een efficiënt bestuur bij", zei hij in AvondGasten.

Lidstaten
Lenaers
wil dat de nieuwe Europese Commissie die in 2019 aantreedt uit 18 Commissarissen gaat bestaan, tien Commissarissen minder dan de huidige Commissie. Het Verenigd Koninkrijk is dan al opgestapt, dat betekent dat 9 lidstaten het vijf jaar zonder Eurocommissaris moeten doen. De vragen moeten binnen drie weken worden beantwoord door de Europese Raad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen