Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenaers heeft voorkeur voor coalitie met ChristenUnie

Geplaatst opdinsdag 21 maart 2017 - 14:39

Europarlementariër Jeroen Lenaers heeft een voorkeur voor een coalitie van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie.

Dat zegt de CDA-politicus uit Stramproy dinsdagavond in AvondGasten.

Verschillen
Lenaers
sluit de optie om samen te gaan met GroenLinks niet uit, maar verwacht dat de verschillen tussen de drie partijen uit het zogenoemde motorblok met de ChristenUnie kleiner zijn.

Meeregeren
GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout wil graag dat zijn partij gaat meeregeren. "Maar dan moeten we op onze groene idealen wel winst boeken in de onderhandelingen, anders niet." In de wandelgangen wordt Eickhout gezien als toekomstig minister, mocht GroenLinks aan de nieuwe regering deelnemen.

AvondGasten
​AvondGasten vanuit het Europees Parlement in Brussel, met verder PvdA-politica Agnes Jongerius en politiek journalist Kees Boonman, is te zien om 17:55 uur, 20:55 uur en 22:55 uur op L1 of op L1.nl/AvondGasten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jeroen Lenaers: 'Grens met Griekenland desnoods dicht'
Jeroen Lenaers stelt vragen over windmolenpark Reichswald
Europees Parlement wijst Duitse wegentol af
Lenaers pleit voor kleinere Europese Commissie
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen