Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenaers heeft voorkeur voor coalitie met ChristenUnie

Geplaatst opdinsdag 21 maart 2017 - 14:39

Europarlementariër Jeroen Lenaers heeft een voorkeur voor een coalitie van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie.

Dat zegt de CDA-politicus uit Stramproy dinsdagavond in AvondGasten.

Verschillen
Lenaers
sluit de optie om samen te gaan met GroenLinks niet uit, maar verwacht dat de verschillen tussen de drie partijen uit het zogenoemde motorblok met de ChristenUnie kleiner zijn.

Meeregeren
GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout wil graag dat zijn partij gaat meeregeren. "Maar dan moeten we op onze groene idealen wel winst boeken in de onderhandelingen, anders niet." In de wandelgangen wordt Eickhout gezien als toekomstig minister, mocht GroenLinks aan de nieuwe regering deelnemen.

AvondGasten
​AvondGasten vanuit het Europees Parlement in Brussel, met verder PvdA-politica Agnes Jongerius en politiek journalist Kees Boonman, is te zien om 17:55 uur, 20:55 uur en 22:55 uur op L1 of op L1.nl/AvondGasten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jeroen Lenaers: 'Grens met Griekenland desnoods dicht'
Jeroen Lenaers stelt vragen over windmolenpark Reichswald
Europees Parlement wijst Duitse wegentol af
Lenaers pleit voor kleinere Europese Commissie
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen