Overslaan en naar de inhoud gaan

Lenaers: 'Blij dat christendemocraten grootste blijven'

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 6:53

CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy is blij dat de christendemocraten het grootste blijven in het Europees Parlement.

"Ondanks dat we in een aantal landen verloren hebben, blijven we het grootste blok in het Europees Parlement", zegt Lenaers tegen RTL Nieuws.

Vertrouwen
Volgens Lenaers is het belangrijk dat ze ook deze verkiezingen het vertrouwen van de kiezers hebben gekregen. "Je bent nooit tevreden als je verliest, maar we blijven de grootste. We houden een groot en sterk blok in het midden van het Europees Parlement waar we de komende jaren mee vooruit kunnen."

Lees ook: Frans Timmermans: rivaal Weber juicht te vroeg

Voorspellingen
Vooraf waren de verwachtingen dat de groenen en rechts-populisten flinke winsten zouden boeken. Volgens Lenaers valt dat mee. "Als je alle voorspellingen bekijkt, hebben de rechts-populisten het helemaal niet zo goed gedaan."

Lees ook: PvdA grootste partij in Limburg, PVV en CDA verliezen

Lees ook: Bekijk hier de uitslagen van de Europese Verkiezingen

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen