Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekker top-100: Beluga op plek 5, Da Vinci valt uit top 10

Geplaatst opmaandag 24 oktober 2016 - 8:45

Beluga is net als vorig jaar het hoogst genoteerde Limburgse restaurant in de Lekker top-100. In de oudste en belangrijkste restaurantgids van ons land is Beluga terug te vinden op plek 5.

Het Maastrichtse restaurant moet enkel Inter Scaldes, De Librije, De Leest en Joelia voor zich dulden. Vorig jaar was Beluga terug te vinden op plek zeven.

Top 10
Beluga is ook meteen het enige Limburgse restaurant in de top 10. Dat komt omdat Da Vinci dit jaar uit de top 10 kukelt. Het restaurant was vorig jaar nog goed voor een achtste plek, maar moet nu genoegen nemen met een 13e plek in de lijst. Da Vinci wordt op de voet gevolgd door De Leuf (15) uit Ubachsberg.

Limburg
In totaal staan er tien Limburgse restaurant in de top 100. Het gaat daarbij om l' Atelier uit Gulpen (25), Chateau St. Gerlach in Valkenburg (40), het Venlose Valuas (48), Aubergine in Steyl (62), Brienen aan de Maas uit Well (66) en Chateau Neercanne in Maastricht (75). Het laatste Limburgse restaurant in de lijst is het Weertse Bretelli op plek 82.

De complete Lekker top-100 vind je hier.

Op www.limburger.nl meer over restaurants in Limburg.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Limburgs sterrenrestaurant verliest chef aan eind van jaar
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen