Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekker top-100: Beluga op plek 5, Da Vinci valt uit top 10

Geplaatst opmaandag 24 oktober 2016 - 8:45

Beluga is net als vorig jaar het hoogst genoteerde Limburgse restaurant in de Lekker top-100. In de oudste en belangrijkste restaurantgids van ons land is Beluga terug te vinden op plek 5.

Het Maastrichtse restaurant moet enkel Inter Scaldes, De Librije, De Leest en Joelia voor zich dulden. Vorig jaar was Beluga terug te vinden op plek zeven.

Top 10
Beluga is ook meteen het enige Limburgse restaurant in de top 10. Dat komt omdat Da Vinci dit jaar uit de top 10 kukelt. Het restaurant was vorig jaar nog goed voor een achtste plek, maar moet nu genoegen nemen met een 13e plek in de lijst. Da Vinci wordt op de voet gevolgd door De Leuf (15) uit Ubachsberg.

Limburg
In totaal staan er tien Limburgse restaurant in de top 100. Het gaat daarbij om l' Atelier uit Gulpen (25), Chateau St. Gerlach in Valkenburg (40), het Venlose Valuas (48), Aubergine in Steyl (62), Brienen aan de Maas uit Well (66) en Chateau Neercanne in Maastricht (75). Het laatste Limburgse restaurant in de lijst is het Weertse Bretelli op plek 82.

De complete Lekker top-100 vind je hier.

Op www.limburger.nl meer over restaurants in Limburg.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Vier Limburgse sterrenzaken niet in Lekker-lijst
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen