Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekker top-100: Beluga op plek 5, Da Vinci valt uit top 10

Geplaatst opmaandag 24 oktober 2016 - 8:45

Beluga is net als vorig jaar het hoogst genoteerde Limburgse restaurant in de Lekker top-100. In de oudste en belangrijkste restaurantgids van ons land is Beluga terug te vinden op plek 5.

Het Maastrichtse restaurant moet enkel Inter Scaldes, De Librije, De Leest en Joelia voor zich dulden. Vorig jaar was Beluga terug te vinden op plek zeven.

Top 10
Beluga is ook meteen het enige Limburgse restaurant in de top 10. Dat komt omdat Da Vinci dit jaar uit de top 10 kukelt. Het restaurant was vorig jaar nog goed voor een achtste plek, maar moet nu genoegen nemen met een 13e plek in de lijst. Da Vinci wordt op de voet gevolgd door De Leuf (15) uit Ubachsberg.

Limburg
In totaal staan er tien Limburgse restaurant in de top 100. Het gaat daarbij om l' Atelier uit Gulpen (25), Chateau St. Gerlach in Valkenburg (40), het Venlose Valuas (48), Aubergine in Steyl (62), Brienen aan de Maas uit Well (66) en Chateau Neercanne in Maastricht (75). Het laatste Limburgse restaurant in de lijst is het Weertse Bretelli op plek 82.

De complete Lekker top-100 vind je hier.

Op www.limburger.nl meer over restaurants in Limburg.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Vier Limburgse sterrenzaken niet in Lekker-lijst
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen