Overslaan en naar de inhoud gaan

'Lekken bij burgemeestersbenoemingen niet zo gebruikelijk'

Geplaatst opmaandag 4 april 2016 - 18:59

Het lekken van vertrouwelijke informatie bij burgemeestersbenoemingen is niet zo gebruikelijk als Jos van Rey doet voorkomen.

Dat zei hoogleraar Hans Nelen maandag in AvondGasten. Hij is deskundige op het gebied van corruptie en integriteit.

'Heel normaal'
Nelen verwijst naar de rechtszaak tegen voormalig VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond. Tijdens de eerste zittingsdag betoogde Van Rey dat het lekken van informatie eigenlijk heel normaal is en dat het overal gebeurt. Volgens hoogleraar Nelen zet hij dat wel erg sterk aan. "Je moet er gradaties in aanbrengen."

Taps
"Je moet ook niet naïef zijn en denken dat er binnen de partij niet alvast wat zaken worden doorgenomen. Maar in dit geval is het wel heel flagrant. De taps geven aan dat bij wijze van spreken het hele sollicitatiegesprek wordt voorbereid," aldus Nelen.

Lees ook:
- Van Rey: 'Teeventap bewijst dat lekken normaal is'

- Van Rey: 'Lekken bij burgemeestersbenoeming heel normaal'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van Rey ligt al drie jaar onder vuur
Liberale Volkspartij Roermond blijft Van Rey steunen
Jos van Rey
VVD wacht op oordeel in zaak-Van Rey
Dagvaarding: Van Rey ronselde tientallen stemmen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen