Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekkage op chemiecomplex Chemelot snel onder controle

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 17:17

Op het chemische industrieterrein Chemelot is dinsdagmiddag een lekkage ontstaan bij een van de fabrieken.

Bij de fabriek lekte rond 17:10 uur de stof buteen weg. Dat is een zeer brandbare en gasvormige stof die wordt gebruikt als grondstof voor polymeren.

Geen gevaar
Het lukte de bedrijfsbrandweer van Chemelot snel om de lekkage te verhelpen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er dan ook geen gevaar geweest voor de omgeving.

Opgeroepen
Niet alleen de bedrijfsbrandweer kwam in actie. Korte tijd na het ontdekken van het lek werden ook andere hulpdiensten opgeroepen om richting het industrieterrein in Sittard-Geleen te komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen