Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekkage Chemelot: miljoenen liters water weggestroomd

Geplaatst opzaterdag 23 maart 2019 - 11:13

Door een lekkage op het Chemelotterrein is vrijdagavond vijfduizend kuub water weggelekt. Dat is omgerekend vijf miljoen liter water, ongeveer de inhoud van twee olympische zwembaden.

Dat meldt de voorlichter van het chemisch industriecomplex in Geleen.

Breuk
De lekkage ontstond vrijdagavond rond 21:30 uur door een spontane leidingbreuk. De Kerenshofweg werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer, omdat het water op de weg terecht kwam.

Schade
De waterlekkage heeft weinig schade veroorzaakt, zegt de woordvoerder van Chemelot. "Langs de Kerenshofweg zijn zand en stenen weggespoeld, maar dat is lichte schade. Op het terrein zelf is er, naast de kapotte leiding, geen schade. Ook is de productie niet stilgelegd."

Lees ook: Productie niet stilgelegd na koelwaterlek bij Chemelot

Water
Het water dat wegspoelde is kanaalwater. Dat wordt op het Chemelotterrein ondermeer gebruikt als blus- en koelwater. Komende maandag wordt een onderzoek gestart om te bekijken hoe de leidingbreuk kon ontstaan.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen