Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lekkage Chemelot: miljoenen liters water weggestroomd

Geplaatst opzaterdag 23 maart 2019 - 11:13

Door een lekkage op het Chemelotterrein is vrijdagavond vijfduizend kuub water weggelekt. Dat is omgerekend vijf miljoen liter water, ongeveer de inhoud van twee olympische zwembaden.

Dat meldt de voorlichter van het chemisch industriecomplex in Geleen.

Breuk
De lekkage ontstond vrijdagavond rond 21:30 uur door een spontane leidingbreuk. De Kerenshofweg werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer, omdat het water op de weg terecht kwam.

Schade
De waterlekkage heeft weinig schade veroorzaakt, zegt de woordvoerder van Chemelot. "Langs de Kerenshofweg zijn zand en stenen weggespoeld, maar dat is lichte schade. Op het terrein zelf is er, naast de kapotte leiding, geen schade. Ook is de productie niet stilgelegd."

Lees ook: Productie niet stilgelegd na koelwaterlek bij Chemelot

Water
Het water dat wegspoelde is kanaalwater. Dat wordt op het Chemelotterrein ondermeer gebruikt als blus- en koelwater. Komende maandag wordt een onderzoek gestart om te bekijken hoe de leidingbreuk kon ontstaan.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen