Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekkage Chemelot: miljoenen liters water weggestroomd

Geplaatst opzaterdag 23 maart 2019 - 11:13

Door een lekkage op het Chemelotterrein is vrijdagavond vijfduizend kuub water weggelekt. Dat is omgerekend vijf miljoen liter water, ongeveer de inhoud van twee olympische zwembaden.

Dat meldt de voorlichter van het chemisch industriecomplex in Geleen.

Breuk
De lekkage ontstond vrijdagavond rond 21:30 uur door een spontane leidingbreuk. De Kerenshofweg werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer, omdat het water op de weg terecht kwam.

Schade
De waterlekkage heeft weinig schade veroorzaakt, zegt de woordvoerder van Chemelot. "Langs de Kerenshofweg zijn zand en stenen weggespoeld, maar dat is lichte schade. Op het terrein zelf is er, naast de kapotte leiding, geen schade. Ook is de productie niet stilgelegd."

Lees ook: Productie niet stilgelegd na koelwaterlek bij Chemelot

Water
Het water dat wegspoelde is kanaalwater. Dat wordt op het Chemelotterrein ondermeer gebruikt als blus- en koelwater. Komende maandag wordt een onderzoek gestart om te bekijken hoe de leidingbreuk kon ontstaan.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen