Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekkage Chemelot gedicht: sein veilig

Geplaatst opvrijdag 28 januari 2022 - 18:28

De lekkage op het Chemelot terrein in Geleen is gedicht. Een medewerker van Chemelot raakte door de vrijgekomen stof gewond. Deze is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht.

Eerder vrijdagavond ontstond een lek bij een zwavelzuurfabriek waarbij de stof oleum vrijkwam.

Video: OrangeMedia

Maatregelen
De hulpdiensten schaalde op naar Grip 1. De brandweer heeft het lek gedicht en er werden maatregelen getroffen om verspreiding van de stof tegen te gaan, laat de veiligheidsregio Zuid-Limburg weten. Er is geen stof gemeten buiten het terrein.

Oleum
Oleum geeft dampen af met een sterk prikkelende geur. Als het in aanraking komt met metaal wordt waterstofgas gevormd. Het metaal wordt daardoor aangetast. De giftige damp is zwaarder dan lucht en verspreidt zich over de grond.

chemelot (28 jan. 2022)
Het Chemelot-terrein
Foto: Orange Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen