Overslaan en naar de inhoud gaan

Lekkage bij brandstofopslag in Roermond

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 12:56

Bij een tankopslag in Roermond heeft donderdagmiddag ethanol gelekt.

De brandweer is rond 12:30 uur opgeroepen.

Brandstof
De lekkage deed zich voor in een brandstofopslag bij het bedrijf VARO Energy, aan de Schipperswal. Het bedrijf dat vlakbij het Designer Outlet Center ligt, heeft brandstoftanks op zijn terrein. Tijdens het testen werd ontdekt dat er ethanol lekte door een afsluiter die openstond. Daarop is de afsluiter meteen dichtgedraaid en de noodbediening geactiveerd.

In eerste instantie meldde de brandweer dat er brand was ontstaan in de tankopslag. Dit bleek al snel niet het geval te zijn.

Opgevangen
De ethanol werd opgevangen in het daarvoor bestemde opvangreservoir. Er is circa 3000 liter alcohol uit de tank gelopen. Rond 13:00 uur was de lekkage gestopt. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving geweest. Uren na de lekkage wordt het riool leeggepompt en gespoeld met water. Het bedrijf kan weer verder met de werkzaamheden.

Er is niemand gewond geraakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen