Overslaan en naar de inhoud gaan

Lek Chemelot gedicht, alarm ingetrokken

Geplaatst opzaterdag 3 augustus 2019 - 13:06

Het lek in de salpeterzuurfabriek van OCI Nitrogen op bedrijventerrein Chemelot is gedicht. De waarschuwingen voor de giftige wolk zijn ingetrokken.

Dat meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Irritant
Metingen van de brandweer hebben geen gevaarlijke concentraties giftige stoffen geconstateerd, ramen en deuren mogen weer open. Mensen kunnen last hebben van de irriterende stof, maar ernstige gevolgen voor de gezondheid zal dat niet opleveren.

Wind
Onbekend is nog hoeveel NOx of salpeterzuur er is ontsnapt uit de fabriek. De wolk waaide richting Beek.

Lees ook: Lek Chemelot: Makado en winkels Geleen dicht

Alarm
Omwonenden van Chemelot werden via NL Alert en luchalarmen gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen