Overslaan en naar de inhoud gaan

Leidingen buitenbad De Roerdomp lek

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2015 - 6:58

In de leidingen van het buitenbad bij zwembad De Roerdomp in Roermond zit een flink lek.

De lekkage is ontdekt nadat een medewerker van De Roerdomp door de bestrating, waaronder de leiding ligt, is gezakt. De medewerker is hierbij niet gewond geraakt.
De leidingen zijn dertig jaar oud. Normaal worden ze na die periode vervangen omdat het materiaal dan breekbaar en poreus kan zijn.

Chemicaliën
Na onderzoek van het lek bleek dat een groot deel van de leidingen zwakke plekken vertoont. Als de leidingen niet snel worden vervangen, bestaat het risico dat er meer lekkages ontstaan, waardoor ook op andere platen de bestrating kan inzakken omdat water zich onder de grond ophoopt. Dat levert in de zomer gevaar op voor bezoekers van het buitenbad. Daarnaast zijn lekkages slecht voor het milieu, omdat door het lek chemicaliën in het zwembadwater in de grond terecht komen.

Opties
De gemeente kan kiezen voor twee oplossingen. Als eerste kan worden gekozen voor een lokale spoedreparatie van ongeveer 25.000 euro. Daar kleeft het nadeel aan dat het een noodoplossing betreft waarbij nieuwe lekkages niet kunnen worden uitgesloten. De tweede optie is de leidingen helemaal vervangen voor 110.220 euro.

Bij het eerste scenario kan het buitenbad eind april open, bij volledige vervanging een maand later. De optie tot volledige vervanging wordt door het college van burgemeester en wethouders geadviseerd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buitenbad Roermond eerder open vanwege hitte
Zwembad Roermond gesloten na stroomstoring
Zwembad onder water: Roerdomp tijdelijk dicht
Zwembaden gaan raddraaiers gezamenlijk weren
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen