Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Leiding geraakt: tientallen woningen ontruimd in Roermond

Geplaatst opdonderdag 9 augustus 2018 - 13:59

In Roermond hebben de hulpdiensten donderdagmiddag groot alarm geslagen vanwege een gaslek.

Rond 13:50 uur werd bij werkzaamheden een hoofdleiding geraakt op de Sint-Wirosingel.

Ontruiming
In de nieuwbouwwijk 't Parcje zijn tientallen woningen ontruimd. De directe omgeving van het incident is door de hulpdiensten afgezet. Uit voorzorg is een zogeheten waterscherm opgezet om te voorkomen dat het gas zich verspreidt.

Volgens verslaggever Mattijs Smit is de gaslucht van verre te ruiken. Rond 15:30 uur lukte het om de lekkage te stoppen door de hoofdleiding voor en achter het lek af te sluiten. Daarmee lijkt het grootste gevaar op brand of een explosie geweken.

Update 16:45 uur: De bewoners mogen weer terug naar huis

Marechaussee
De hulpdiensten roepen mensen op om niet naar het getroffen gebied te komen. Brandweer, politie en marechaussee zijn met veel mensen op de been. Voor de geëvacueerde bewoners is opvang geregeld bij wijkcentrum 't Trefpunt.

Het is nog niet duidelijk wanneer ze weer naar huis mogen. Mensen die tijdens de ontruiming niet thuis waren en zich nu bij de afzetting melden, worden ook naar de opvangplek gestuurd. Direct na het incident was er ook korte tijd een eerste opvang in restaurant Parkzicht.

Storing
Zover bekend is bij het incident niemand gewond geraakt. De communicatie met hulpdiensten verloopt stroever door een grote storing bij telecomprovider Vodafone. "Deze storing heeft ons niet geholpen", zegt Guido Frenken van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. "We hebben uiteraard onze eigen communicatiemiddelen waarop we konden terugvallen, maar de storing maakte het werk er niet makkelijker op."

Tientallen woningen ontruimd na gaslek in #Roermond

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen