Overslaan en naar de inhoud gaan

Leidden affaires en geldnood tot de dood van Marleen?

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 7:52

Affaires met andere vrouwen en geldnood gingen de afgelopen jaren hand in hand bij Guus J. (64), de ex-man van Marleen Rütten. Of dit ertoe heeft geleid dat hij Marleen om het leven bracht, bepaalt de rechter woensdagmiddag.

De scheiding tussen Guus en Marleen was overigens nog niet definitief. Wanneer het huwelijk beëindigd zou worden, zou de man in flinke financiële problemen raken. Dat verklaarde hij eerder bij de politie.

Lees ook: Achttien jaar cel geëist voor moord op Marleen Rütten

Goed motief
Justitie ziet die financiële problematiek als een uitstekend motief voor de moord op Marleen, die op 7 november 2015 om het leven kwam in haar eigen woning aan de Ursulinenhof in Kerkrade. Guus was die betreffende avond nog op bezoek bij zijn voormalig geliefde. Naar eigen zeggen leefde ze nog toen hij vertrok. Volgens het Openbaar Ministerie is het echter duidelijk: Guus heeft zijn ex-vrouw gewurgd en vervolgens een woningoverval in scene gezet.

Specifieke zoektermen
Een terugkerend onderdeel in de zaak is het internetgedrag van Guus. Zo zoekt hij zeer specifieke termen als 'overlijden voor definitieve scheiding' en 'nekklem' op. Volgens justitie wijst dat op zijn plannen om Marleen van het leven te beroven. De verdachte zegt echter dat hij dergelijke termen zag passeren op televisie en ze daarom heeft opgezocht.

Dochter duidelijk
De dochter van de twee heeft zich achter haar vader geschaard. Ze gelooft heilig in zijn onschuld, iets dat ze ook voor de rechtbank heeft verklaard. "Nog geen twee weken geleden komt er een rapport dat er DNA van een onbekende man op de nagels van mijn moeder is gevonden. Als dit na 2,5 jaar nog boven komt drijven, wat is er dan nog meer dat we niet weten?", zei ze op de zitting van twee weken geleden.

Justitie eiste op diezelfde zitting een celstraf van achttien jaar. De rechter buigt zich woensdagmiddag over die eis.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen