Overslaan en naar de inhoud gaan

Legowinkel wil naar Kerkrade, gemeente zegt nee

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 7:55

Bricksworld, de Legowinkel van Jac Pellegrom in Heerlen, wil verkassen naar het leegstaande pand van Intratuin aan de Rodaboulevard in Kerkrade.

In de bestaande winkel in ’t Loon kampt Pellegrom na twee jaar met ruimtegebrek.

Bestemmingsplan
Het complex van Intratuin zou een ideale plek zijn voor zijn zaak, zegt Pellegrom. Volgens de gemeente Kerkrade laat het bestemmingsplan, dat onlangs nog is aangepast, de vestiging van zo’n Legozaak in het Intratuinpand niet toe. Op het pand rust de bestemming ‘grootschalige detailhandel’ of ‘detailhandel gericht op sport en leisure’. De plannen van Pellegrom voldoen daar volgens de gemeente Kerkrade niet aan. Vrijdag praat Pellegrom met de gemeente over de situatie.

Heerlen
Mocht Pellegrom met Kerkrade niet tot overeenstemming komen, dan verhuist zijn winkel wellicht naar een andere locatie in Heerlen. Hij heeft zijn oog daar laten vallen op winkelpand De Bongerd naast het Glaspaleis, waar de bovenste verdiepingen leeg staan, en het toekomstige Maankwartier. Kerkrade blijft echter zijn eerste keuze.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sterfhuisconstructie voor winkelcentrum 't Loon
330 miljoen voor facelift centrum Heerlen
Kerkrade weigert vergunning voor nieuwe winkelboulevard
Heropening C&A moet winkelcentrum 't Loon impuls geven
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen