Overslaan en naar de inhoud gaan

Legowinkel wil naar Kerkrade, gemeente zegt nee

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 7:55

Bricksworld, de Legowinkel van Jac Pellegrom in Heerlen, wil verkassen naar het leegstaande pand van Intratuin aan de Rodaboulevard in Kerkrade.

In de bestaande winkel in ’t Loon kampt Pellegrom na twee jaar met ruimtegebrek.

Bestemmingsplan
Het complex van Intratuin zou een ideale plek zijn voor zijn zaak, zegt Pellegrom. Volgens de gemeente Kerkrade laat het bestemmingsplan, dat onlangs nog is aangepast, de vestiging van zo’n Legozaak in het Intratuinpand niet toe. Op het pand rust de bestemming ‘grootschalige detailhandel’ of ‘detailhandel gericht op sport en leisure’. De plannen van Pellegrom voldoen daar volgens de gemeente Kerkrade niet aan. Vrijdag praat Pellegrom met de gemeente over de situatie.

Heerlen
Mocht Pellegrom met Kerkrade niet tot overeenstemming komen, dan verhuist zijn winkel wellicht naar een andere locatie in Heerlen. Hij heeft zijn oog daar laten vallen op winkelpand De Bongerd naast het Glaspaleis, waar de bovenste verdiepingen leeg staan, en het toekomstige Maankwartier. Kerkrade blijft echter zijn eerste keuze.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sterfhuisconstructie voor winkelcentrum 't Loon
330 miljoen voor facelift centrum Heerlen
Kerkrade weigert vergunning voor nieuwe winkelboulevard
Heropening C&A moet winkelcentrum 't Loon impuls geven
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen