Legofanaat kan weer naar beurs (2 juli 2021)

Legofanaat Bram kan zijn Star Wars-collectie weer showen

Bram Patelski is helemaal weg van Lego én van Star Wars. Samen met andere leden van de legovereniging Dutchbricks organiseert hij dit weekend een tentoonstelling in Belfeld. Daar kan hij zijn creaties eindelijk weer laten zien en bespreken met andere legofanaten.

Legoliefhebbers Bricks Club Limburg (8 mei 2021)
Brunssumse Legowebwinkel heeft het druk door Lego Masters

De finale van televisiehit Lego Masters trekt zaterdagavond naar verwachting miljoenen kijkers. Het programma is populair en dat merkt een Lego-webwinkel uit Brunssum ook: de steentjes vliegen de deur uit.

Lego familie uit Swolgen bouwt mini-Efteling (18-02-2021)
Mini-versie Efteling nagebouwd met Lego in Swolgen

Ze zijn er heel wat avondjes mee zoet geweest. Het heeft ongeveer één jaar geduurd voordat familie Mattheij uit Swolgen de Lego-versie van de Efteling klaar had.

Lego optocht (15 jan 2020)
Limburgs enige grote optocht is van Lego

Nergens zal er met carnaval een optocht door de straten trekken, behalve in Neerbeek. Die stoet is dan wel gemaakt van Lego.

Brickroom Maastricht
LEGO-ruimte geopend: naar hartenlust bouwen mét challenges

Voor veel mensen betekent deze herfstvakantie vooral thuis zitten. Ondernemers spelen hier graag op in. Zo ook in Maastricht waar je nu naar hartenlust met LEGO kan spelen.

lego karretje etf riding systems nederweert (21 nov 2019)
Legoland New York krijgt Nederweertse karretjes

De New Yorkse vestiging van Legoland krijgt een attractie met karretjes uit Nederweert.

Heythuysenaar bouwt Lego-producten om tot knikkerbanen

Philip Verbeek staat met een bijzondere hobby in de Jaarbeurs in Utrecht. De Heythuysenaar koopt technische Lego-producten, bijvoorbeeld een vrachtwagen, en bouwt het vervolgens om tot iets compleet nieuws.

Megaklus: miljoenen legostukjes sorteren in Weert

De Risse Groep in Weert heeft de afgelopen jaren meer dan twintig miljoen legostukjes gesorteerd.

Legowalhalla Bricksworld failliet verklaard

Nog geen jaar heeft Bricksworld mogen genieten van hun plekje in Heerlen. De rechter heeft het legowalhalla dinsdag namelijk failliet verklaard.

Legowinkel dicht na 'fysiek geweld' tijdens zakelijk overleg

Legowalhalla Bricksworld in Heerlen stopt ermee.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten