Overslaan en naar de inhoud gaan

Legionelladouches in Venlo toch gebruikt

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 22:30

De met legionella besmette douches van een aantal sportverenigingen in Venlo, zijn nog gebruikt in de tijd tussen de tests en de uitslag.

Dat meldt Omroep Venlo.

Alert
Van twaalf sportclubs zijn de douches tot begin september verboden terrein, omdat de legionellabacterie in het water zit. Maar bij twee verenigingen, FC Venlo en DEV Arcen, zijn de douches nog gebruikt nadat er was getest op legionella. De clubs hebben aan de lokale omroep laten weten alert te zijn als er mensen zich melden met klachten.

Lees ook: Legionella in douches Venlose sportclubs

Veteranenziekte
De bacterie kan een ernstige longziekte veroorzaken als die via kleine druppeltjes het lichaam binnenkomt. Sommige mensen krijgen griepachtige klachten, anderen longontsteking en een deel overlijdt zelfs aan deze veteranenziekte. De bacterie groeit in stilstaand water tegen wanden, bijvoorbeeld aan de binnenkant van een waterleiding. Omdat sportclubs vanwege de coronacrisis lang gesloten waren, kreeg de bacterie vrij spel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen