Overslaan en naar de inhoud gaan

Legionellabacterie in sporthal Meerssen

Geplaatst opvrijdag 14 november 2014 - 17:03

In sporthal Marsana in Meerssen is legionella gevonden. De bacterie werd ontdekt in twee doucheruimtes bij de kleedkamers.

In andere ruimtes werden de legionella-bacteriën niet aangetroffen. Toch zijn uit voorzorg alle doucheruimtes afgesloten. De besmetting kwam aan het licht tijdens een jaarlijkse controle.

Watermonsters
De leidingen zijn inmiddels grondig schoongemaakt, meldt de gemeente. Ook zijn watermonsters afgenomen en op kweek gezet. Dit proces wordt over een paar dagen herhaald. Als dan blijkt dat de legionellabacterie nog steeds weg is, gaan de doucheruimten weer open. De verwachting is dat over een week weer gedoucht kan worden in de sporthal.

Oorzaak onbekend
De oorzaak van de legionella-besmetting is nog onbekend. Onderzocht wordt of bouwtechnische aanpassingen nodig zijn om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. ​Alle gebruikers van de sporthal worden door de gemeente op de hoogte gebracht.

Besmetting met legionella kan leiden tot griepachtige verschijnselen. Bij mensen met een zwakke gezondheid kan de ziekte dodelijk zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

sporthal sporten turnen
Drie sporthallen in Maastricht dicht vanwege legionella
Sporters in Panningen mogen niet douchen
Legionella bijna geweken uit sporthal Meerssen
Douche, douchen, sportclub, sport, legionella (stock)
Douches Gennepse sporthal dicht na vondst legionella
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen