Overslaan en naar de inhoud gaan

Legionella in douches Venlose sportclubs

Geplaatst opzaterdag 15 augustus 2020 - 16:01

In de waterleidingen van douches bij verschillende Venlose sportverenigingen is een te hoge concentratie legionallebacteriën gevonden.

De leden van de clubs kunnen daarom voorlopig niet douchen na het sporten. Dat meldt Omroep Venlo.

Verschillende clubs
Het gaat om onder andere SV Blerick, Sportclub Irene en FCV. Volgens die eerste club is de legionellabacterie ook gesignaleerd bij DEV Arcen, Mustangs, FCV , HC Delta Hockey, Scopias, HBSV, TSC 04, Sportclub Irene,SV Blerick, VOS en Venlosche Boys.

Doorspoelen
Voordat er weer gedoucht mag worden, moeten eerst de leidingen extra doorgespoeld worden en daarna worden er weer metingen gedaan. Die procedure kan zo'n vier weken duren, verwacht SV Blerick.

Veteranenziekte
Sommige mensen kunnen erg ziek worden als ze via waterdamp de legionellabacterie in hun longen krijgen. Dit kán leiden tot ernstige longontsteking, de zogenoemde veteranenziekte, met mogelijk de dood tot gevolg. Maar de meeste mensen krijgen geen of hooguit milde, griepachtige klachten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen