Douche, douchen, sportclub, sport, legionella (stock)

Douches Gennepse sporthal dicht na vondst legionella

In de douches van de kleedkamers bij sporthal Pica Mare in Gennep is deze zomer legionella geconstateerd. Hoewel de ruimtes inmiddels schoongespoten zijn, kan er nog niet gedoucht worden. De sporthal wacht nog op het resultaat van de herkeuring.

Douches sportclub kleedruimte HD
Legionelladouches in Venlo toch gebruikt

De met legionella besmette douches van een aantal sportverenigingen in Venlo, zijn nog gebruikt in de tijd tussen de tests en de uitslag.

Douchen sportclub_HD
PvdA verbaasd en bezorgd over legionella bij Venlose clubs

De Venlose PvdA-fractie is verbaasd en bezorgd over de te hoge concentratie legionellabacteriën die in de waterleidingen van de douches bij verschillende Venlose sportclubs is gevonden.

Douche, douchen, sportclub, sport, legionella (stock)
Legionella in douches Venlose sportclubs

In de waterleidingen van douches bij verschillende Venlose sportverenigingen is een te hoge concentratie legionallebacteriën gevonden.

Legionellabesmetting drijft Roda uit Parkstad Limburg Stadion

Een legionellabesmetting dwingt Roda JC de trainingen tijdelijk buiten het stadion te houden.

Sporters in Panningen mogen niet douchen

In sporthal Piushof in Panningen is de legionellabacterie aangetroffen in de leidingen.

Geen legionella meer in de Roer, land besproeien mag weer

Er mag weer water uit de Roer worden gebruikt om bijvoorbeeld het land te besproeien.

Roer besmet met legionellabacterie

In het water van de Roer zitten verhoogde concentraties van de legionellabacterie.

Limburg ontwijkt landelijke legionellastijging

Waar landelijk gezien het aantal legionellabesmettingen stijgt, blijft Limburg gevrijwaard van deze groei.

sporthal sporten turnen
Drie sporthallen in Maastricht dicht vanwege legionella

In Maastricht zijn drie sportaccommodatie gesloten vanwege een legionella-uitbraak. Tijdens een routinecontrole werd de bacterie ontdekt.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten