Overslaan en naar de inhoud gaan

Lege woningen in Molukse wijk gaan naar Molukkers

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 6:30

Twee leeggekomen woningen in de Molukse wijk in Maastricht zijn daadwerkelijk verhuurd aan mensen met Molukse roots.

Dat laat woordvoerder Roel Haanen van woningcorporatie Woonpunt weten.

Afspraken
De corporatie houdt zich daarmee aan de afspraken die zijn gemaakt, na de commotie in de Molukse wijk. Eind maart werd in die wijk nog een woning beklad, omdat buurtbewoners tegen de komst van een niet-Moluks gezin waren. Een van de twee verhuurde woningen is het destijds bekladde pand aan de Diederik van Havertstraat.

Lees ook: Huis beklad in Molukse wijk om niet-Molukkers te weren

Op de goede weg
Twee maanden lang hebben Woonpunt en een snel opgericht bewonersoverleg intensief gesprekken gevoerd om tot een oplossing te komen. Eind mei lieten beide partijen weten op de goede weg te zijn.

Boos
Buurtbewoners waren boos op de corporatie. Zij beriepen zich op een oude afspraak met de overheid, die in de jaren zestig speciale wijken bouwde voor de Molukse beroepsmilitairen en hun gezinnen die in het KNIL hadden gediend.

Omvangrijk
Naar aanleiding van die gesprekken heeft het bewonersoverleg een lijst samengesteld met Molukkers die potentieel in de wijk willen wonen. "Deze lijst is omvangrijk", zegt Haanen. "Op dit moment staan er twintig woningzoekenden op deze lijst."

Geschikte huurders
De corporatie gaat op basis van deze lijst op zoek naar een geschikte huurder. Mede om die reden verschijnen de woningen uit de Molukse wijk niet op de woningsites. "Op dit moment staan er twee woningen leeg in de wijk en zijn wij al in gesprek met kandidaten afkomstig van de lijst", vertelt Haanen.

Jonge koppels
"We blijven natuurlijk wel altijd kijken of eventuele huurders genoeg inkomen hebben om de woning te betalen", voegt Haanen toe. "Ook krijgen gezinnen voorrang bij een vrijgekomen grote gezinswoning." Nieuw is wel dat ten opzichte van voorheen een jong koppel eveneens in aanmerking kan komen voor een gezinswoning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen