Overslaan en naar de inhoud gaan

Lege woningen in Molukse wijk gaan naar Molukkers

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 6:30

Twee leeggekomen woningen in de Molukse wijk in Maastricht zijn daadwerkelijk verhuurd aan mensen met Molukse roots.

Dat laat woordvoerder Roel Haanen van woningcorporatie Woonpunt weten.

Afspraken
De corporatie houdt zich daarmee aan de afspraken die zijn gemaakt, na de commotie in de Molukse wijk. Eind maart werd in die wijk nog een woning beklad, omdat buurtbewoners tegen de komst van een niet-Moluks gezin waren. Een van de twee verhuurde woningen is het destijds bekladde pand aan de Diederik van Havertstraat.

Lees ook: Huis beklad in Molukse wijk om niet-Molukkers te weren

Op de goede weg
Twee maanden lang hebben Woonpunt en een snel opgericht bewonersoverleg intensief gesprekken gevoerd om tot een oplossing te komen. Eind mei lieten beide partijen weten op de goede weg te zijn.

Boos
Buurtbewoners waren boos op de corporatie. Zij beriepen zich op een oude afspraak met de overheid, die in de jaren zestig speciale wijken bouwde voor de Molukse beroepsmilitairen en hun gezinnen die in het KNIL hadden gediend.

Omvangrijk
Naar aanleiding van die gesprekken heeft het bewonersoverleg een lijst samengesteld met Molukkers die potentieel in de wijk willen wonen. "Deze lijst is omvangrijk", zegt Haanen. "Op dit moment staan er twintig woningzoekenden op deze lijst."

Geschikte huurders
De corporatie gaat op basis van deze lijst op zoek naar een geschikte huurder. Mede om die reden verschijnen de woningen uit de Molukse wijk niet op de woningsites. "Op dit moment staan er twee woningen leeg in de wijk en zijn wij al in gesprek met kandidaten afkomstig van de lijst", vertelt Haanen.

Jonge koppels
"We blijven natuurlijk wel altijd kijken of eventuele huurders genoeg inkomen hebben om de woning te betalen", voegt Haanen toe. "Ook krijgen gezinnen voorrang bij een vrijgekomen grote gezinswoning." Nieuw is wel dat ten opzichte van voorheen een jong koppel eveneens in aanmerking kan komen voor een gezinswoning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen