Overslaan en naar de inhoud gaan

Leeuwenwelpje doodgebeten voor ogen publiek Mondo Verde

Geplaatst opvrijdag 13 juli 2018 - 8:53

Een leeuwenwelp in Mondo Verde is woensdag kort na zijn geboorte doodgebeten door een van de andere leeuwen in het Landgraafse tuinen- en dierenpark.

De bevalling kwam onverwacht voor de verzorgers, waardoor de aanstaande moederleeuw nog niet apart was gehaald van de andere dieren.

Bezoekers
Toen de eerste welp werd geworpen kwamen de andere leeuwen meteen kijken wat er aan de hand was. In die drukte heeft een twee jaar oude Landgraafse leeuw het jong doodgebeten. Dat gebeurde voor de ogen van bezoekers. Ook dierenverzorger Erico Goedhart zag het gebeuren. "In een keer pakt dochterlief het welpje en rent ermee weg. Dat was het moment dat we zagen dat het fout was." Op Facebook wenst het dierenpark hen 'veel sterkte toe'.

Dierenverzorgers van het park hebben nog geprobeerd het jonge diertje te redden, maar dat bleek tevergeefs.

Twee welpjes
Na het incident zijn de leeuwen uit elkaar gehaald. Daardoor konden er donderdag veilig nog drie welpjes geboren worden. Zij maken het goed.

Video: Youtube Mondo Verde

Opnieuw drama
Het is niet de eerste keer dat bezoekers van Mondo Verde getuige zijn van een drama. Twee jaar geleden ontsnapte een slingeraap in het park. Na een schok door schrikdraad rond zijn verblijf viel de aap in de gracht, waar het dier verdronk.

Lees ook: Ontsnapte slingeraap verdrinkt in Mondo Verde

Tijgerjongen
Het attractiepark heeft behalve de leeuwenjongen de afgelopen weken nog meer jonge dieren mogen verwelkomen. Twee weken geleden werden er twee tijgertjes geboren. Met de bekendmaking daarvan heeft het park een paar dagen gewacht, om zeker te weten dat alles goed ging met de welpjes.

Video: Youtube Mondo Verde

Geboortegolf
In juni kwam er verder een alpacaveulen ter wereld. De geboortegolf bij Mondo Verde begon op 31 mei, toen er een jonge gibbon werd geboren.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen