Overslaan en naar de inhoud gaan

Leeuwenwelpje doodgebeten voor ogen publiek Mondo Verde

Geplaatst opvrijdag 13 juli 2018 - 8:53

Een leeuwenwelp in Mondo Verde is woensdag kort na zijn geboorte doodgebeten door een van de andere leeuwen in het Landgraafse tuinen- en dierenpark.

De bevalling kwam onverwacht voor de verzorgers, waardoor de aanstaande moederleeuw nog niet apart was gehaald van de andere dieren.

Bezoekers
Toen de eerste welp werd geworpen kwamen de andere leeuwen meteen kijken wat er aan de hand was. In die drukte heeft een twee jaar oude Landgraafse leeuw het jong doodgebeten. Dat gebeurde voor de ogen van bezoekers. Ook dierenverzorger Erico Goedhart zag het gebeuren. "In een keer pakt dochterlief het welpje en rent ermee weg. Dat was het moment dat we zagen dat het fout was." Op Facebook wenst het dierenpark hen 'veel sterkte toe'.

Dierenverzorgers van het park hebben nog geprobeerd het jonge diertje te redden, maar dat bleek tevergeefs.

Twee welpjes
Na het incident zijn de leeuwen uit elkaar gehaald. Daardoor konden er donderdag veilig nog drie welpjes geboren worden. Zij maken het goed.

Video: Youtube Mondo Verde

Opnieuw drama
Het is niet de eerste keer dat bezoekers van Mondo Verde getuige zijn van een drama. Twee jaar geleden ontsnapte een slingeraap in het park. Na een schok door schrikdraad rond zijn verblijf viel de aap in de gracht, waar het dier verdronk.

Lees ook: Ontsnapte slingeraap verdrinkt in Mondo Verde

Tijgerjongen
Het attractiepark heeft behalve de leeuwenjongen de afgelopen weken nog meer jonge dieren mogen verwelkomen. Twee weken geleden werden er twee tijgertjes geboren. Met de bekendmaking daarvan heeft het park een paar dagen gewacht, om zeker te weten dat alles goed ging met de welpjes.

Video: Youtube Mondo Verde

Geboortegolf
In juni kwam er verder een alpacaveulen ter wereld. De geboortegolf bij Mondo Verde begon op 31 mei, toen er een jonge gibbon werd geboren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen