Overslaan en naar de inhoud gaan

Leeuwenwelpje doodgebeten voor ogen publiek Mondo Verde

Geplaatst opvrijdag 13 juli 2018 - 8:53

Een leeuwenwelp in Mondo Verde is woensdag kort na zijn geboorte doodgebeten door een van de andere leeuwen in het Landgraafse tuinen- en dierenpark.

De bevalling kwam onverwacht voor de verzorgers, waardoor de aanstaande moederleeuw nog niet apart was gehaald van de andere dieren.

Bezoekers
Toen de eerste welp werd geworpen kwamen de andere leeuwen meteen kijken wat er aan de hand was. In die drukte heeft een twee jaar oude Landgraafse leeuw het jong doodgebeten. Dat gebeurde voor de ogen van bezoekers. Ook dierenverzorger Erico Goedhart zag het gebeuren. "In een keer pakt dochterlief het welpje en rent ermee weg. Dat was het moment dat we zagen dat het fout was." Op Facebook wenst het dierenpark hen 'veel sterkte toe'.

Dierenverzorgers van het park hebben nog geprobeerd het jonge diertje te redden, maar dat bleek tevergeefs.

Twee welpjes
Na het incident zijn de leeuwen uit elkaar gehaald. Daardoor konden er donderdag veilig nog drie welpjes geboren worden. Zij maken het goed.

Video: Youtube Mondo Verde

Opnieuw drama
Het is niet de eerste keer dat bezoekers van Mondo Verde getuige zijn van een drama. Twee jaar geleden ontsnapte een slingeraap in het park. Na een schok door schrikdraad rond zijn verblijf viel de aap in de gracht, waar het dier verdronk.

Lees ook: Ontsnapte slingeraap verdrinkt in Mondo Verde

Tijgerjongen
Het attractiepark heeft behalve de leeuwenjongen de afgelopen weken nog meer jonge dieren mogen verwelkomen. Twee weken geleden werden er twee tijgertjes geboren. Met de bekendmaking daarvan heeft het park een paar dagen gewacht, om zeker te weten dat alles goed ging met de welpjes.

Video: Youtube Mondo Verde

Geboortegolf
In juni kwam er verder een alpacaveulen ter wereld. De geboortegolf bij Mondo Verde begon op 31 mei, toen er een jonge gibbon werd geboren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen