Overslaan en naar de inhoud gaan

Leeuwendeel startende bedrijfjes op campussen nog actief

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 14:11

Op de vier Limburgse campussen zijn 32 van de 45 startende bedrijfjes nog steeds actief. Tien zijn er gestopt en drie beraden zich nog.

Dat blijkt uit het antwoord van het provinciebestuur op vragen van PVV-statenlid Lei Hermans.

Starters
In 2015 ging het initiatief van start om beginnende bedrijfjes te begeleiden op de
campussen bij het ontwikkelen van hun product of idee. Daarbij krijgen de ondernemers-in-spe toegang tot hoogwaardige kennis en steun van experts. Ook staan er faciliteiten zoals laboratoria en 3D-printers ter beschikking.

Gezonde ondernemingen
Doel is om te bekijken of de initiatieven kunnen uitgroeien tot gezonde, onafhankelijke ondernemingen.
Per beginnend bedrijfje gaat het om gemiddeld anderhalve arbeidsplaats. De starters komen uit Nederland en uit het buitenland.

De meeste van de 32 nog actieve bedrijfjes zijn gevestigd op de Smart Services Campus in Heerlen (15) en de Chemelot Campus in Sittard-Geleen (13).

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen